Toxina botulinică tip A, cunoscută sub denumirea de Botox în SUA și Dysport în Europa, rămâne cea mai populară procedură nechirurgicală pentru tratarea ridurilor fine sau profunde și se folosește în general la etajul superior al feței, asupra ridurilor transversale ale frunții, ridurilor de la colțul ochiului care formează așa numită "laba gâștii", ridurilor verticale și orizontale dintre sprâncene și la rădăcină nasului.

Toxina botulinică este folosită în scopuri terapeutice de peste 20 de ani pentru tratamentul mai multor afecțiuni medicale neurologice, ulterior fiind folosită în tratamentul cosmetic al ridurilor faciale de expresie. Botox-ul blochează în mod reversibil transmiterea impulsurilor nervoase de la nervi la musculatura facială răspunzătoare de ridurile de expresie. 

Cum funcționează

Prin injectare într-un mușchi specific, toxina botulinică întrerupe transmiterea impulsului nervos către acesta. Astfel, contracția musculară este blocată temporar, pielea se relaxează și capătă un aspect mai neted.

Tratamentul se efectuează în ambulator și nu este nevoie de pregătire medicală prealabilă.

Comparativ cu alte metode antirid, toxina botulinică tratează ridurile prin îndepărtarea cauzei.

La Clinica Medispa, ridurile dintre sprâncene, cele orizontale de pe frunte, sprâncenele căzute sau ridurile de sub ochi sunt ameliorate cu toxină botulinică de tip A: Botox-Vistabel. În plus, chipul devine mai luminos și mai destins.

Rezultate

Efectul apare la 2-7 zile după injectare și se menține 3-6 luni. Repetarea procedurii poate prelungi efectul până la aproape un an.

Riscuri

Contrar preconcepțiilor, tratamentul cosmetic efectuat cu rigurozitate de specialiști prezintă riscuri mici, reacțiile alergice fiind foarte rare.

Toxina botulinică nu creează dependență, tratamentul este repetat datorită nevoii femeilor de a fi mereu frumoase.

Chiar dacă după o perioadă de 3-6 luni efectul tratamentului începe să dispară, ridurile nu vor deveni la fel de adânci ca înainte de injectare.

Parteneri

PARTENERI

 

MEDIA