Cel mai mare avantaj al Laserului Nd:Yag este faptul că, în comparaţie cu alte lasere, acesta poate fi folosit pentru toate tipurile de piele, în special pentru pielea închisă la culoare sau bronzată.  Este recomandat cu precădere pentru zone mai mici.

Se foloseşte cu precădere pentru regiunea facială, regiunea axilară, regiunea inghinală, dar şi pentru membrul superior şi inferior, preferabil pe suprafeţe mai mici. Nu este o metodă indicată pentru suprafeţe foarte mari.

Laserul este un dispozitiv medical care dirijează lumina de mare intensitate direct asupra anumitor celule din rădăcina firului de păr, vase sanguine sau tumorete cutanate, pe care le distruge prin încălzire excesivă, fără a leza însă ţesuturile din jur. Acest principiu determină distrugerea rădăcinii firului de păr, până la dispariţia lui, sau provoacă încetinirea creşterii, firul fiind mai subţire, mai fin şi decolorat. Acest lucru se poate face fără anestezie sau cu creme anestezice. Este o pocedura simplă, sigură şi eficientă.

Laserul ND:Yag, spre deosebire de dispozitivul IPL, acţionează asupra majoritatății tipurilor de păr, indiferent de culoarea lor. Avantajul laserului este că poate fi setat astfel încât să acţioneze la o profunzime bine determinată.

Laserul Nd:Yag cu pulsaţie lungă poate fi folosit cu uşurinţă pentru orice tip de piele, inclusiv cea bronzată. Posibilitatea repetării procedurilor la distanţe mici de timp, face ca zonele extinse ale corpului să poată fi tratate rapid.

O şedinţa durează maximum 30 min. Cu cel puţin 1 săptămâna înaintea tratamentului nu trebuie să se practice nicio metodă de epilare (cu ceară, benzi, creme, electroliză etc).

Cu 24 de ore înainte, se va pregăti zona respectivă, prin radere, firul de păr fiind recomandat să aibă aproximativ 1 mm. Se va aplica un gel şi piesa de răcire, după care se vor face treceri cu traductorul laser. Veţi simţi mici înţepături sau arsuri, procedura fiind mai dureroasă decât în cazul altor lasere, dar acestea nu vor depăşi durerea unui epilat obişnuit. În acest timp veţi avea ochii acoperiţi cu ochelari de protecţie şi se recomandă să îi ţineţi închişi, mai ales când se lucrează la nivelul feţei.

După intervenţie, există posibilitatea apariţiei unor zone roşii, eventual uşor edemațiate sau, în rare cazuri, mici flictene (vezicule cu conţinut transparent). Acestea vor dispărea de la sine în 2 zile, maxim 1 săptămână. După tratament se recomandă evitarea expunerii la soare.

Comparativ cu alte lasere, eficiența acestui laser este mai redusă asupra părului cărunt sau deschis la culoare.

Un tratament complet va cuprinde 3-4, maximum 6 şedinţe, programate la interval de 3-6 săptămâni. După tratament va exista un interval lung de câţiva ani, până când vor fi necesare eventuale noi şedinţe.

Caracteristicile laserului ND:YAG

•    Lungimea de undă: 1064nm
•    Repetiţie rate: până la 10 Hz
•    Intervalul dintre impulsuri: 10-50 ms
•    Aria tratată: 3-5 mm
•    Fluenţă: 20-100

 

 

Parteneri

PARTENERI

 

MEDIA