Epilare LASER Nd:Yag

Laserul Nd : Yag pentru epilare definitiva

Laserul Nd Yag cu pulsatie lunga poate fi folosit cu usurinta pentru orice tip de piele, inclusiv cea bronzata. Posibilitatea repetarii procedurilor la distante mici de timp, face ca zonele extinse ale corpului sa poata fi tratate rapid. Unii pacienti care au folosit aceasta tehnica au semnalat un usor disconfort in timpul tratamentului. Acest tip de laser, in comparatie cu altele, este mai putin eficient in tratarea parului fin si deschis la culoare. 

Laserul este un dispozitiv medical care foloseste lumina de mare intensitate, dirijata direct asupra anumitor celule, (din radacina firului de par, vase sangvine sau tumorete cutanate) pe care le distruge prin incalzire excesiva, fara a leza insa tesuturile din jur. Acest lucru determina distrugerea radacinii firului de par, pana la disparitia lui, sau provoaca incetinirea cresterii, firul fiind mai subtire, mai fin si decolorat. Acest lucru se poate face fara anestezie sau cu creme anestezice. Este o pocedura simpla, sigura si eficienta. Laserul spre deosebire de IPL actioneaza asupra majoritatea tipurilor de par indiferent de culoarea lor. Avantajul laserului este ca el poate fi setat astfel incat sa actioneze la o profunzime bine determinata.

 

Carui tip de piele i se adreseaza laserul Nd : Yag?

• Laserul Nd Yag poate fi folosit pentru orice tip de piele (de la tipul 1 la tipul 6).
• Se recomanda in cazul pielii inchise la culoare sau bronzata.
• Se foloseste cu precadere pentru regiunea faciala, regiunea axilara, regiunea inghinala dar si pentru membrul superior si inferior, preferabil pe suprafete mai mici. Nu este o metoda indicata pentru suprafete foarte mari.

Care sunt avantajele pe care le ofera laserul Nd : Yag?

• Este eficient pentru toate tipurile de piele inclusiv cea inchisa la culoare sau bronzata.

Portiuni extinse ale corpului pot fi tratate intr-un interval scurt de timp.

Cum se realizeaza procedura?

O sedinta dureaza maximum 30 min. Cu cel putin 1 saptamana inaintea tratamentului nu trebuie sa se practice nicio metoda de epilare (cu ceara, benzi, creme, electroliza etc). 
Cu 24 de ore inainte, se va pregati zona respectiva, prin radere, firul de par fiind recomandat sa aiba aproximativ 1 mm. Se va aplica un gel si piesa de racire, dupa care se vor face treceri cu traductorul laser. Veti simti mici intepaturi sau arsuri, dar acestea nu vor depasi durerea unui epilat obisnuit. In acest timp veti avea ochii acoperiti cu ochelari de protectie si se recomanda sa ii tineti inchisi, mai ales cand se lucreaza la fata. Dupa interventie, exista posibilitatea aparitiei unor zone rosii, eventual usor edematiate, sau in rare cazuri mici flictene (vezicule cu continut transparent). Acestea vor disparea de la sine in 2 zile maxim 1 saptamana. Dupa tratament se recomanda evitarea expunerii la soare.

Care sunt efectele adverse ale laserului Nd : Yag?

• Comparativ cu alte lasere eficacitatea acestui laser este mai redusa asupra parului carunt sau deschis la culoare.
• Poate fi mai dureros decat alte lasere. Exista posibilitatea aparitiei unor arsuri, cicatrici, pigmentari sau inflamatii ale pielii.
• Studiile facute pana acum nu au dovedit obtinerea unor rezultate pe termen foarte lung.

Procedura: Cate sedinte si la ce interval?

In cursul evolutiei firesti a firului de par acesta trece prin trei faze: de crestere, de maturare si de inlocuire, faze care se succed la aproximativ 3 saptamani. Deoarece firelele de par sunt sensibile la acesta lumina intense, iar lungimea de unda fixa actioneaza asupra firelor de par din faza de crestere, ele nu vor fi toate afectate la fel de la prima expunere. De aceea un tratament complet va cuprinde 3-4, maximum 6 sedinte, programate la 3-6 saptamani interval. Dupa tratament va exista un interval lung de cativa ani, pana cand vor fi necesare eventualele noi sedinte.

Care sunt caracteristicile laserului Nd : Yag?

•    Lungimea de unda: 1064nm
•    Repetitie rate: pana la 10 Hz
•    Intervalul dintre impulsuri: 10-50 ms
•    Aria tratata: 3-5 mm
•    Fluenta: 20-100

Riscuri si complicatii

Acestea sunt foarte rare si constau in modificari de culoare - hiperpigmentari sau depigmentarii in anumite zone. Acestea sunt rar permanente si pot fi usor mascate cu fond de ten. Uneori pot aparea mici vezicule flictene ca intr-o arsura dar care se vindeca de obicei fara urme. La anumite persoane care sunt predispuse, pot aparea pete pigmentare, hipopigmentare sau cicatrici.
Concluzii referitoare la epilarea definitiva cu laserul Nd : Yag
Cel mai mare avantaj al lui este faptul ca in comparatie cu alte lasere acesta poate fi folosit pentru toate tipurile de piele, in special pentru pielea inchisa la culoare sau bronzata . Laserul Nd Yag este adesea recomandat pentru pielea bronzata si inchisa la culoare