LASER Alexandrite

DESPRE EPILAREA CU LASER ALEXANDRITE

Laserul Alexandrite Candela este gold standard-ul in epilarea definitiva, eficient mai ales in cazul unei pieli deschise la culoare si a firelor de par negre dar si in cazul firelor de par mai subtiri, putin pigmentate, cum sunt cele de la nivel facial. In plus, dispozitivul performant de racire reduce semnificativ durerea si disconfortul.

Studiile de specialitate il indica drept cel mai eficient si rapid dispozitiv pentru epilarea de lunga durata, fiind necesare intre 5 si 10 sedinte pentru a distruge toate firele de par, in functie de faza de crestere a acestora. Ulterior, pentru o piele perfect neteda va fi nevoie de 1-2 sedinte de intretinere pe an.

Dintre toate sistemele de epilare bazate pe emisia de fascicule laser, dispozitivele Alexandrite au castigat increderea specialistilor si cea mai mare cota de piata. Popularitatea acestui tip de laser este bazata pe lungimea de unda de 755 nm, care livreaza un nivel de energie per puls la nivelul radacinii firului de par incomparabil cu laserele concurente.

 

CARE SUNT AVANTAJELE EPILARII DEFINITIVE CU LASER ALEXANDRITE?

 • o rata foarte buna de penetrare a pielii, comparativ cu alte metode de epilare.
 • eficienta net superioara celorlate dispozitive existente pe piata asupra firelor de par fine, subtiri, cum ar fi cele cu localizare faciala, fiind utilizata pentru toate tipurile de par, din toate zonele corpului.
 • mai putina durere si discomfort comparativ cu alte metode de epilare.
 • metoda ideala de epilare pentru persoanele cu fototip cutanat I si II, respectiv persoanele cu piele deschisa la culoare.
 • este cel mai rapid tip de laser cunoscut, fiind util in tratarea suprafetelor extinse (membre inferioare, spate).
   

DE CATE SESIUNI AM NEVOIE PENTRU A SCAPA DE PARUL NEDORIT?

 • cunoscut fiind faptul ca parul creste in mai multe etape (anagen, catagen, telogen), radiatia luminoasa afectand doar foliculii aflati in faza de crestere activa, sunt necesare mai multe sedinte pentru a distruge firele de par aflate in toate stadiile de crestere.
 • numarul de sesiuni depinde de diversi parametri individuali, cum ar fi varsta, greutatea, sexul pacientului, statusul hormonal, eventualele tratamente medicamentoase, zona corpului care urmeaza a fi tratata, stiut fiind faptul, ca fiecare regiune a corpului dispune de un ciclu specific de crestere al firelor de par, de culoarea pielii, de grosimea si culoarea firelor de par. Astfel sunt necesare, in medie, intre 5 si 10 sedinte.
 • tratarea anumitor zone (ex. regiunea faciala a barbatilor) sau tratarea pielii mai inchise la culoare poate necesita un numar mai mare de sedinte.

 

CARE ESTE INTERVALUL DE TIMP DINTRE SESIUNILE DE EPILARE?

 • sedintele de epilare definitiva se efectueaza la interval de 4-12 saptamani, in functie de zona tratata si de durata ciclului firelor de par din zona respectiva (de exemplu, zona faciala necesita tratamente mai frecvente, la aproximativ 4 saptamani interval, in timp ce membrele inferioare necesita tratamente mai putin frecvente).

CARE SUNT CONTRAINDICATIILE EPILARII CU LASER ALEXANDRITE?

 • ca si in cazul altor metode de epilare definitiva, contraindicatiile sunt reprezentate de diverse boli fotosensibile (ex. lupus eritematos), tatuaje sau afectiuni dermatologice ale tegumentului care urmeaza a fi tratat.
 • consumul recent al unor medicamente fotosensibile (ex. Roaccutane, Tetraciclina, Doxiciclina).
 • expunerea recenta la ultraviolete (soare, solar), respectiv pielea bronzata.
 • tratamente recente de exfoliere a tegumentului care urmeaza a fi tratat (utilizarea retinoizilor topici, ex. Retin-A, peeling-uri chimice recente).
 • nevii pigmentari (si, implicit, pilozitatea aferenta) nu vor fi niciodata tratati.
   

CARE SUNT EFECTELE SECUNDARE ALE INDEPARTARII PARULUI CU LASER ALEXANDRITE?

 • roseata, disconfortul usor, senzatia de caldura locala care pot fi resimtite in cazul tipurilor de piele sensibila, sunt normale si tranzitorii.
 • in cazul pielii inchise la culoare sau bronzate, poate determina modificari de pigmentare ale pielii (hipo-, hiperpigmentari), care sunt insa tranzitorii.
 • aceste dispozitive trebuie utilizate de practicieni calificati si instruiti, dupa o consultatie medicala competenta prealabila. Daca sunt utilizate in mod necorespunzator, pot determina efecte secundare grave, cum ar fi cicatrici hipertrofice, cheloizi, leziuni ale retinei.