Rinoplastia

Despre rinoplastie 

Rinoplastia este o tehnica chirurgicala prin care se restructureaza sau se reda forma nasului, obiectivul anatomic principal constituindu-l repararea sechelelor traumatismelor sau corectarea diformitatilor posibil ereditare, dar beneficiile pot fi extinse, spre imbunatatirea imagini de sine si cresterea increderii.

Nasul constituie elementul central al fetei, de aceea, pentrua forma un "nas nou", care se va integra si armoniza cu intreaga fata, este necesara pe linga o indemânarea chirurgicala meticuloasa, perceptia si anticipatia estetica a unui artist.

Pregatirea preoperatorie

Fiind o operatie delicata (practic cea mai complexa interventie de chirurgie estetica), se recomanda ca preoperator sa fiti intr-o stare de sanatate cat mai buna, sa nu fiti racita, in perioada ciclului, sau in convalescenta dupa o alta afectiune. Orice tratament cu aspirina sau administrarea de anticonceptionale trebuie oprite cu 2-3 saptamani inainte de operatie. De asemenea trebuie sa renuntati la fumat 2-3 saptamani inante si o saptamana dupa operatie. In ziua operatiei nu trebuie sa mancati si sa beti nimic.

Anestezia si operatia

Interventia chirurgicala se desfasoara in anestezie locala cu o usoara sedare. Procedura in sine dureaza in jur de o ora si jumatate in functie de complexitatea ei.

Rinoplastia implica modificarea oaselori si/sau a cartilajelor nazale. Pielea se adapteaza noului aranjament al nasului.

Operatia se realizeaza de obicei cu abord intern, adica in interiorul nasului, aceasta nelasând urme vizibile decât in cazuri speciale.

Este necesara internarea in clinica peste noapte si sa stati cu capul intr-o pozitie usor ridicata, aproape de 45 de grade fata de planul corpului.