Toxina botulinică tip A, cunoscută sub denumirea de Botox în SUA și Dysport în Europa, rămâne cea mai populară procedură nechirurgicală pentru tratarea ridurilor fine sau profunde și se folosește în general la etajul superior al feței, asupra ridurilor transversale ale frunții, ridurilor de la colțul ochiului care formează așa numită "laba gâștii", ridurilor verticale și orizontale dintre sprâncene și la rădăcină nasului.

Toxina botulinică este folosită în scopuri terapeutice de peste 20 de ani pentru tratamentul mai multor afecțiuni medicale neurologice, ulterior fiind folosită în tratamentul cosmetic al ridurilor faciale de expresie. Botox-ul a devenit cea mai populară procedură cosmetică deoarece determină ameliorarea/ștergerea ridurilor de expresie fără a modifica trăsăturile pacientului, determină în decurs de câteva zile un aspect mai tânăr, mai odihnit, fără a necesita perioadă de recuperare. Acesta blochează temporar transmiterea impulsurilor nervoase de la nervi la musculatura facială răspunzătoare de ridurile de expresie. Deasemenea, toxina botulinică este folosită cu succes în tratamentul hiperhidrozei (transpirația excesivă).

CUM FUNCȚIONEAZĂ

Prin injectare într-un mușchi specific, toxina botulinică întrerupe transmiterea impulsului nervos către acesta. Astfel, contracția musculară este blocată temporar, pielea se relaxează și capătă un aspect mai neted. Efectul este reversibil în decurs de 3-6 luni.

În cazul hiperhidrozei, care se datorează stimulării excesive a glandelor sudoripare de către sistemul nervos, toxina botulinică realizează blocarea temporară, reversibilă a acestei transmiteri, crescând extrem de mult calitatea vieții pacienților care suferă de această afecțiune.

Tratamentul se efectueazș în cabinetele/clinicile de specialitate acreditate pentru aceste proceduri, fiind efectuate de medici specialiști bine instruiți în tehnicile de injectare.

Tratamentul se efectuează în ambulator, în urma unui consult prealabil și nu este nevoie de pregătire specială anterioară procedurii. Medicul va face recomandările necesare postprocedură și va efectua controlul rezultatului obținut.

Comparativ cu alte metode antirid, toxina botulinică tratează ridurile prin îndepărtarea cauzei.

La Clinica Medispa, ridurile dintre sprâncene, cele orizontale de pe frunte, sprâncenele căzute sau ridurile de sub ochi sunt ameliorate cu toxină botulinică de tip A: Botox-Vistabel, Dysport.  În plus, chipul devine mai luminos și mai destins.

REZULTATE

Efectul apare la 2-7 zile după injectare și se menține 3-6 luni. În cazul hiperhidrozei, efectul se poate menține chiar mai mult, până la 6-8 luni. Repetarea procedurii poate prelungi efectul până la aproape un an.

RISCURI

Contrar preconcepțiilor, tratamentul cosmetic efectuat cu rigurozitate de specialiști prezintă riscuri extrem de mici, reacțiile alergice fiind foarte rare.

Toxina botulinică nu creează dependență, tratamentul este repetat datorită nevoii femeilor de a fi mereu frumoase.

Chiar dacă după o perioadă de 3-6 luni efectul tratamentului începe să dispară, ridurile nu vor deveni la fel de adânci ca înainte de injectare.

 

Parteneri

PARTENERI

 

MEDIA