Laserul PicoWay de la Candela se utilizează pentru tratamentul următoarelor tipuri de afecțiuni cutanate: cicatrici postacneice, riduri fine, leziuni pigmentare benigne (pete pigmentare, melasmă), precum și pentru îndepartarea tatuajelor. Laserul PicoWay a fost dezvoltat pentru îndepartarea petelor pigmentare și a tatuajelor, apoi a fost introdus și în tratamentul cicatricilor și în rejuvenarea facială.

Laserul PicoWay folosește mai multe lungimi de undă pentru tratamentul diferitor afecțiuni cutanate și  are cea mai scurta durată a pulsului dintre toate sistemele laser cu picosecunde folosite în scop estetic.

Tratamentele cu laserul PicoWay sunt sigure și eficiente, cu o perioadă de recuperare minimă sau redusă.

Cum funcționează laserul PicoWay?

Laserul PicoWay folosește o energie mare livrată în pulsuri cu durată foarte scurtă, în picosecunde (reprezintă 10 la -19 dintr-o secundă).

Avantajul major al laserului cu picosecunde este efectul fotoacustic prin care acționează asupra țesuturilor, fără a genera căldură în zona tratată și cu efecte minime asupra țesuturilor din jurul zonei tratate. Alte tipuri de lasere funcționează prin efect fototermic, generând astfel căldură și implicit inflamație pentru mai mult timp (zile, săptămâni).

Ținta laserului PicoWay este pigmentul din al doilea strat al pielii, dermul, care sub acțiunea pulsurilor extrem de scurte este fragmentat în particule mai mici și îndepărtat progresiv de către macrofage (celule specializate ale sistemului imun). De asemenea, laserul PicoWay poate crea în derm mici vacuole, spații goale, în care se regenerează colagen și elastină, având efectul de remodelare a cicatricilor și reîntinerire a pielii.

Timpul de recuperare este foarte redus, de la câteva ore, până la 2-3 zile, pacienții își pot relua activitățile obișnuite în cel mai scurt timp.

Laserul PicoWay dispunde de mai multe piese, cu lungimi de undă diferite.

PicoWay Zoom cu lungimi de undă de 532nm și 1064nm se utilizează pentru îndepărtarea tatuajelor și a petelor pigmentare bine delimitate. Piesa de 735nm este destinată îndepărtării tatuajelor verzi și albastre.

PicoWay Resolve cu lungimi de undă de 532nm și 1064nm este fracționat în mai multe fascicule distanțate între ele care acționează în derm, unde stimulează regenerarea colagenului și a elastinei, cu efect de remodelare a cicatricilor și reîntinerire. Primul strat al pielii, epidermul, nu este afectat, astfel timpul de recuperare este mult redus, dela câteva ore, la două, 3 zile.

Ce afecțiuni tratează laserul PicoWay?

- Cicatrici postacneice: laserul PicoWay a fost introdus mai recent în tratamentul cicatricilor postacneice, fiind o alternativă la tratamentul laser CO2, datorită timpului mai redus de recuperare după procedură.

- Riduri fine, îmbătrânire cutanată :tratamentul cu laserul PicoWay este minim invaziv, non-ablativ (nu afecteză primul strat al pielii) cu rezultate remarcabile în timp. Acest tratament poate fi combinat cu alte proceduri de rejuvenare facială.

- Pete pigmentare: Laserul PicoWay tratează o serie de afecțiuni cutanate pigmentare, datorate expunerii la soare, îmbătrânirii, modificărilor hormonale (pistrui, lentigine, lentigo solar, melasmă)

- Tatuaje: Laserul PicoWay este cel mai performant sistem de îndepărtare a tatuajelor, cu recuperare minimă și efecte secundare minime sau chiar inexistente. Se pot îndepărta toate culorile, chiar și cele considerate dificil de îmdepărtat, cum ar fi pigmentul de culoare verde sau albastru.

Cât durează procedura? Câte ședințe sunt necesare?

În general, tratamentul cu laserul PicoWay durează 15-30 minute, numărul de ședințe depinde de tipul afecțiunii tratate: pete pigmentare 1-2 ședinte, melasma, cicatrici, rejuvenare 3-4 ședințe, tatuaje minim 6 ședințe. Intervalul dintre ședințe poate fi de 4 săptămâni, până la 8 săptămâni.

Numărul de ședințe și intervalul dintre ele este stabilit de medicul specialist în funcție de patologia tratată și particularitățile fiecărui pacient.

Cât de sigur este laserul PicoWay?

Datorită efectului fotoacustic prin care acționează, laserul PicoWay nu generează căldură, având efecte minime asupra țesuturilor din jurul zonei tratate. Efectele secundare posibile sunt foarte reduse și durează foarte puțin, cum ar fi roșeață, câteva ore, până la 2-3 zile, mici puncte roșii sau mov până la o săptămână, umflături, până la 2-3 zile, senzațtie de căldură locală, imediat după procedură. Durerea resimțită în timpul procedurii variază de la pacient la pacient, în general este redusă, iar pentru anumite proceduri se poate aplica cremăa anestezică înainte.

Când se observă rezultatele?

Tratamentele cu laserul PicoWay necesită mai multe ședințe, în funcție de tipul afecțiunii tratate, însă primele rezultate devin vizibile după aproximativ o lună de la tratament și apoi se devin mai evidente, pe măsură ce se continuă tratamentele.

Ce trebuie să știu înainte de procedură?

În cazul tatuajelor, sunt necesare de la 4 până la 20 ședințe, în funcție de dimensiuni, tipul de pigment și zona tratată, la un interval de 4-8 săptămâni.

Leziunile pigmentare benigne pot fi tratate într-o singură ședință, dacă sunt bine delimitate, sau pot necesita 3-4 ședinte la interval de 6-8 săptămâni.

Pentru reîntinerirea facială sunt recomandate de la 4 ședințe, la interval de 6-8 săptămâni.

Care sunt contraindicațiile tratamentului cu laserul PicoWay?

- expunere recentă (în interval de o lună) la ultraviolete (soare, solar) sau folosirea cremelor autobronzante

-  medicamente fotosensibilizante (retinoizi: Roaccutane, Sotret; tetraciclin; doxiciclină; antimalarice)

- medicamente anticoagulante (heparină, acenocumarol)

- boli fotosensibilizante (lupus eritematos)

- epilepsie

- istoric personal de tumori cutanate maligne (carcinom scuamos, melanom malign)

- antecedente de cicatrizare defectuoasă

- imunosupresie (infecție HIV) sau tratamente imunosupresoare

- infecții localizate sau sistemice; plăgi deschise în zona tratată

- sarcină sau alăptare

- suplimente alimentare cu fier sau gingko biloba, ginseng, usturoi, ulei de pește

- afecțiuni sistemice grave

Cum se desfășoară tratamentul cu laserul PicoWay?

Înainte de a începe efectiv tratamentul este necesară o testare, care poate fi urmată de procedură, în același timp, sau la un interval de o săptămână.

Se va aplica o cremă anestezică pe zona tratată, cu 30 minute înainte de procedură. În timpul procedurii este posibil să simțiți un ușor disconfort, însă este de scurtă durată.

În timpul procedurii se vor purta ochelari de protecție.

Zona tratată se poate umfla, înroși, pentru cateva minute, până la câteva ore, pot apărea mici cruste (în cazul tatuajelor), care se vor vindeca în 7-10 zile.

Intervalul dintre tratamente este de 4 până la 8 săptămâni.

Ce se întâmplă după tratamentul cu laserul PicoWay?

După fiecare ședință cu laserul PicoWay se recomandă folosirea unor creme hidratante și evitarea expunerii la soare, solar sau cremele autobronzante, pe toată perioada tratamentului. Protecția solară este foarte importanța pentru evitarea efectelor adverse, în acest sens, se recomandă folosirea cremelor cu factor de protecție solara ridicat (SPF 50).

În cazul tatuajelor, pe zona tratată se va aplica o folie sau un pansament de protecție pentru câteva zile.

Care sunt complicațiile și reacțiile adverse posibile?

Tratamentul cu laserul PicoWay este în general sigur și eficient, însă pot exista situații în care nu se obțin rezultatele așteptate. Complicațiile și reacțiile adverse posibile sunt:

- persistența pigmentarii, în cazul melasmei

- hipopigmenări sau hiperpigmentări, care de obicei se amelioreaza în timp

- în cazul tatuajelor, pot persista anumite culori, sau pot apărea modificări paradoxale de culoare, pot apărea infecții sau cicatrici, dacă nu se respectă recomandările, pot apărea reacții alergice, date de pigmenții din tatuaje.

Îndepărtare tatuaje Cluj - Clinica Medispa. Str. Republicii nr.68, Cluj-Napoca. Telefon 0752 264 333, 0731 347 137

 

Parteneri

PARTENERI

 

MEDIA