Un laser Q-Switched reprezintă un laser ND: Yag cu lungimea de undă de 1064 nm, operat printr-un braț articulat care transmite radiatia laser la țesuturi prin tehnologia Q-Switch. Energia stocată prin această tehnologie permite producerea unor impulsuri extrem de scurte (de ordinul nanosecundelor), dar cu intensitate mult mai mare decăt s-ar putea obține operând același laser într-un mod continuu.

Inovația sistemului Alma Q utilizat în clinica noastră este dată de cele 3 moduri distincte de operare pe o platformă unică: Q-Switched, Long Pulsed și Quasi-Long Pulsed. Sistemul livrează impulsuri extrem de scurte, fractionate, cu o durată aproximativă de 7 nanosecunde, a căror adâncime la nivelul țesuturilor poate fi controlată extrem de precis. Aceste particularități îi conferă laserului AlmaQ o mare versatilitate și capacitatea de a trata multiple patologii.

Printre principalele sale indicații, amintim:

  • leziuni pigmentare benigne: melasma, lentigine, lentigo solar, pistrui, macule cafe au lait, nev Ota, nev Ito, nev Spillus; laserul ND:Yag Q-Switched 1064 nm poate trata leziunile pigmentare profunde, iar lungimea de unda de 532 nm se adresează leziunilor pigmentare superficiale

  •  leziuni vasculare: hemangioame, port wine stains, angioame cherry și spider, teleangiectazii, nevi spider

  • cuperoza, poikilodermie Civatte

  • riduri

  • cearcăne

  • leziuni acneice retenționale (comedoane), hiperseboree, pori dilatați

  • ameliorarea texturii pielii și uniformizarea nuantei tenului, piele ternă, lipsită de strălucire

Carbon Peel este o altă aplicație a laserului Alma Q și implică utilizarea laserului Q-Switched în asociere cu o cremă carbonică pentru a obtine un ten luminos, fără leziuni retenționale și pentru a reduce dimensiunea porilor.

Parteneri

PARTENERI

 

MEDIA