In cadrul Clinicii Medispa, practicam mici interventii chirurgicale de tipul: excizia leziunilor cutanate si subcutanate de dimensiuni mici sau medii, corectia chirurgicala a cicatricilor, corectia lobului despicat, cura chirurgicala a unghiei incarnate, repararea plagilor cutanate post-traumatice, in anestezie locala.

Interventiile de mica chirurgie nu necesita o pregatire speciala. Se recomanda evitarea medicamentelor antiinflamatoare nesteroidiene si a anticoagulantelor cu cateva zile inaintea procedurii. In general, riscul de sangerare este redus. De asemenea, in ziua interventiei se recomanda o alimentatie normala si hidratare adecvata.

Interventiile se practica in anestezie locala, medicul va injecta o cantitate mica de anestezic in zona asupra careia se va interveni. Pentru unele proceduri se poate aplica o crema anestezica.

Interventia dureaza intre 20-60 minute, incluzand pregatirea, interventia propriuzisa, pansamentul, primirea recomandarilor de ingrijire postoperatorie.

In general, riscul de infectie in cazul micilor interventii este foarte redus, dar uneori, in functie de situatie, medicul va poate recomanda un tratament antibiotic oral pentru cateva zile.

In cazul in care s-a practicat o sutura cutanata (fire de sutura), va fi necesara indepartarea firelor la un interval variabil in functie de zona (la fata 5 zile; trunchi 10-14 zile; membre 14 zile). Pentru aceasta procedura va fi necesar sa reveniti la clinica sau va puteti adresa unui alt medic daca medicul curant va recomanda.

Dupa interventie, medicul va stabili la cat timp veti reveni pentru un control si daca este necesar.

In cazul tumorilor cutanate, acestea vor fi trimise pentru examen histopatologic.

Parteneri

PARTENERI

 

MEDIA