Semnele îmbătrânirii nu se instalează doar la nivelul tenului și al decolteului. Pielea mâinilor oferă, de asemenea, indicii cu privire la vârsta noastră. Ba mai mult, venele proeminente, petele pigmentare și ridurile de la nivelul mâinilor vă pot adăuga câțiva ani la vârsta biologică.
Există mai multe tehnici de rejuvenare a mâinilor care îmbunătățesc calitatea și textura pielii, diminuând ridurile, petele și venele vizibile.

Pentru combinaţia pete pigmentare-riduri, soluţia optimă este tratamentul cu Laser fracţional CO2 sau lumina intens pulsată (IPL). Astfel, puteți rezolva mai multe probleme într-o ședințe, textura pielii fiind vizibil îmbunătățită. Ambele aparate folosesc căldura pentru a produce o contracţie a pielii, activând mecanismul de autoreparare tisulară, iar pielea este stimulată să producă mai mult colagen. Fiecare şedinţă durează 60-90 de minute. Local, veți simți o usturime uşoară, iar în următoarele zile e posibil să observați o inflamare nesemnificativă a zonei tratate şi ușoară exfoliere tegumentului. Pentru rezultate optime, sunt necesare trei-cinci şedinţe, la un interval de trei-patru săptămâni.

Mezoterapia, un alt tratament eficient de rejuvenare a mâinilor, constă în injectarea cu un ac foarte fin la nivelul dermului a unui coktail compus din vitamine, antioxidanți, peptide, acid hialuronic. Acest tratament permite nu numai hidratarea imediată ci, în timp, stimulează sinteza unui colagen mai dens. Injecțiile cu acid hialuronic se practică după aplicarea unei creme anestezice.

Terapia poate dura între 30 min –1 oră, dar la final se observă o diferență netă. Uneori pot apărea mici echimoze sau înroșirea pasageră a pielii. De aceea, înaintea tratamentului se recomandă întreruperea timp de 10 zile a terapiei orale pe bază de vitamine E, C, antiinflamatoare nesteroidiene, aspirină.

Parteneri

PARTENERI

 

MEDIA