Transferul de grăsime autologă presupune recoltarea unor cantităţi mici de grăsime de la nivelul zonelor unde aceasta este în exces (abdomen, fese) şi injectarea, sub piele, în zone în care este nevoie de un plus de volum, cum ar fi: faţă (buze, bărbie, pomeţi), faţa dorsală a mâinilor, fese sau zone cu diferite defecte de contur.

Transferul de grăsime proprie este recunoscut drept o metodă eficientă de rejuvenare facială, prin care se poate obţine un rezultat natural, de lungă durată şi sigur. În general, pacienții se declară mulţumiți de efectele acestei proceduri care oferă rezultate de mai lungă durată decât terapiile cu substanţe de umplere şi reduce riscul reacţiilor alergice ce se poate declanşa la contactul cu substanţe străine.

Anestezia şi operaţia

Pentru această procedură se efectuează anestezie locală, similară cu cea pentru lipoaspiraţie. Prin incizii minime, situate la marginea zonei donatoare, se aspiră grăsime cu ajutorul unei canule, despre care puteţi afla mai multe în secţiunea Lipoaspiraţie. Grăsimea recoltată este prelucrată, apoi reinjectată în zonele care necesită augmentare.

Procedura durează aproximativ o oră.

Instrucţiuni postoperatorii

Persoanele care decid, împreună cu medicul, să se supună unui astfel de tratament ar trebui să ştie că zona injectată poate fi mai roşie şi edemaţiată pentru câteva zile, aceleaşi simptome persistând 4-6 săptămâni în zona donatoare. De aceea, este nevoie să purtaţi un corset elastic pentru 3 săptămâni, postoperator.

Este posibil ca din grăsimea transferată, o parte să fie resorbită, acest lucru depinzând de tehnica folosită, dar mai ales de particularităţile organismului dumneavoastră.

Veţi urma un tratament profilactic antibiotic 5 zile postoperator.

 

Parteneri

PARTENERI

 

MEDIA