Vergeturile sunt cicatrici liniare, atrofice, care apar pe zone expuse la întindere progresivă și continuă, precum abdomen, fese sau sâni, sub forma unor rupturi ale țesutului conjunctiv, ale elastinei și colagenului.

Oscilațiile bruște de greutate sunt principalul factor favorizant al acestor semne inestetice de pe piele. La adolescenți, în perioada de creștere, vergeturile își fac apariția pe spate.

Vergeturile pot fi datorate anumitor afecțiuni, precum cele ale glandei tiroide sau Boala Cushing. De asemenea, folosirea prelungită a cortizonicelor orale sau topice determină apariția vergeturilor, nu neapărat pe locuri de tensiune.

Atunci când își fac apariția, vergeturile sunt roșii, vascularizate, apoi devin albe.

Tratamentul vergeturilor la Clinica Medispa

Atunci când vergeturile sunt încă de culoare roşie, laserele pot fi foarte eficiente în reducerea aspectului de roşeaţă şi oprirea inflamării. Laserul Vbeam Prima este cel mai potrivit tratament în cazul vergeturilor roșii. Acesta nu doar că ameliorează aspectul inestic, însă oprește și progresia rupturii țesutului conjunctiv.

Atunci când vergeturile devin albe, este recomandată terapia cu laser fractionat cu CO2, datorită căreia se obțin rezultate bune într-o perioadă scurtă de timp. Laserul cu CO2 permite chirurgului estetician sau dermatologului să efectueze proceduri ce elimină imperfecțiunile de la nivelul pielii, prin distrugerea straturilor profunde ale pielii deteriorate, regenerând astfel pielea sănătoasă.

Vergeturile mai pot fi ameliorate și cu ajutorul gelurilor siliconate, peoduselor pe bază de tretinoin, peeling-urior chimice sau mezoterapiei.

Parteneri

PARTENERI

 

MEDIA